Saturday, May 25, 2013

Last weeks in Kuopio

A sunny and beautiful morning with my raspberry-banana-natural yoghurt smoothie spiced up with a hint of cardamom, coconut flakes and honey :) / Aurinkoisen aamun piristäjä, maustamaton jugurtti pohjalla, seassa vadelmia ja banaani. Makua piristämässä kookoshiutaleet, hunaja ja kardemumma :)

My new dress (from GT) I totally fell in love with a few weeks ago! I have to confess that I have been wearing this almost every day now... and even now :D. Have to buy them in different colors too to fill my wardrobe! So comfy but still looking neat and nice :) / Uusi pitkä mekko johon rakastuin jo muutama viikko takaperin, siitä asti ollut aika useasti tän mimmin päällä (tunnustan että on myös nyt :D ) Pakko ostaa näitä "rättejä" muutamissa eri väreissä ja kuvioissa vaatekaapin piristykseksi :) Niin mukava päällä ja silti niin siisti ja nätti vaikutelma :)

Studying for my exams and eating my minimalist lunch (100% organic rye bread, romaine salad, half avocado, one egg, black pepper, salt and spring onion) at the same time... I just love having a large hot cappuccino while having a "brain time". :D / Kokeisiin lukemista minilounaan äärellä (ainesosat lueteltuna jo kerran :) ). Rakastan isoa puolen litran cappuccinoa aina kun on tiedossa hermosolujen synapsien uudelleenjärjestäytymistä... ns. aivoaikaa. :D 

Tuna salad and some oat milk./ Tonnikalaa salaattia ja kauramaitoa :)

One pretty essential thing for any home... a balcony! I love keeping it open the whole day :) / Yksi itselleni aika tärkeä asia kodissa on parveke! Rakastan kun ovea voi vaan pitää auki koko päivän :)

Time to eat a dinner! Salmon, mashed sweet potatoes with chives and a fresh salad :) / Lounaan aika! Bataatti-ruohosipuli muussia (ihan vaan soijamaidolla jatkettua) raikkaan salaatin kera :) 

My sweet little sister (visit her blog by clicking her name -> ) Sabina, she was here with me for a week. :) / Rakas pikkusiskoni (voit vierailla blogissa klikkaamalla nimeä vieressä) Sabina oli täällä luonani viikon :)

This photo by/ Kuvan ottanut Sabina! 

Spinach-egg pancakes for evening :) / Pinaatti-munalettuja iltapalaksi nam :)

... and now I´m all alone again! It was such a nice weekend and I did not feel lonely at all :). Even the weather was great and Sabina managed to do her entrance exam well when compared to the entrance points last years! Now all we have to do is to keep all fingers, toes and even split ends crossed for her! I'm still having a bunch of things to do but hey it will be ok and my Master's degree studies can begin this autumn! :) All I have to do is to gather up my strength and study for my last three exams next week... and after they are done I have take a train and stay at Mikkeli for this summer... and work.... :D

It's so odd to see this place without any of my personal property... :D All the bigger furniture is here, my wall pictures, carpets, sofa, bed, curtains and even tables but everything else... on it's way to Mikkeli. I'm having only few things here packed in one big pink bag but hey at least I won't have time to get bored! I have the beach next to me and I have no other things to worry about for now! At least the moving- part is done... and that sun is shining so invitingly that I can't stay in anymore! I have to marsh to study in the yard swing :)

...ja nyt olen taas aivan yksin! Oli ihan huippu viikko kun ei ollut niin yksinäinen fiilis. Kelitkin suosi ja Sabinan pääsykoe meni nappiin ainakin viimevuosien rajoja katsellessa :) Nyt pidetään vaan kovasti peukkuja, varpaita ja mahdollisia hiusten kakshaaraisia ristissä että tärppäisi jo tänä vuonna! Itsellä hommia on vieläm mutta kyllä se tästä ja syksyllä alkaa maisterivaihe hui! :) Kun vielä sais viimeiset tarmot suunnattua näihin kolmeen jäljellä olevaan tenttiin ensi viikolla... ja sitten Mikkeliin taas kesäksi, töihin jes... :D

Ihan hassua nähdä tää kämppä lähes ilman mitään pientä irtaimistoa... :D Kaikki kalusteet on täällä, taulut ja kuvat seinillä, sohvatyynyt, matot ja verhot, mutta kaikki tarpeelliset tavarat on nyt matkalla Mikkeliin ja itse olen täällä viikon matkalaukun varassa, onneksi aika ei ainakaan käy pitkäksi! Ranta on lähellä ja luettavaa paljon! Ainakin on tuo muutto ruksattu parissa tunnissa tekemättömien asioiden listalta yli... ja tuo aurinko paistaa niin kutsuvasti että ei tässä voi oikeen muuta kun marssia ulos pihakeinuun lukemaan :)

7 comments:

  1. Onpas kiva mekko:) mullakin etsinnässä joku saman tyyppinen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo äläpä! Kaikki sateenkaaren värit ja leikkaukset kiitos kauppoihin! :D

      Delete
  2. Nam, teidän ruoat on aina niin houkuttelevan näköisiä!

    Miten kauan suunnilleen sulla menee päivässä laittaa ruokaa? Entä mitä hätäratkaisuja sulla on, jos ei jonain päivänä vaan ehdi nähdä ollenkaan vaivaa?

    Itellä tuntuu et aina kiireessä nappaa jonkun rahkan tai proteiinipatukan ja se vähän tympii, kun ei vaan keksi mitään muuta :S

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa :)! Omia hätäratkasuja on kaikki puurot ja smoothiet (menee se 1-10min), avokado-kananmunaruisleipä pippurin ja suolaripauksen kanssa ja sitten ne maitorahkat :D. Monesti teen myös ison satsin jauhelihaa kasviksilla, maustan sen hyvin ja sit laitan jääkaappiin :) Siitä saa sitten seuraavina päivinä esim ruisleipäpizzoja, pastalle kastikketta ja sitten mun pöperölle se muodostaa pohjan :D Eli pöperö= jauhelihaa missä seassa herkkusientä, paprikaa, tomaattia, sipuleita ja paprikaa( <-- tuo toimii sinä jauhelihapohjana noissa kaikissa, kerran paistettu ja sen jälkeen vaan lämmittelen näihin muihin ruokiin :) ) pöperöön sitten lisään raejuustoa ja avokadon paloina, ehkä vähän salaattia ja se on valmis :D Tadaa! :D Kiireessä sitten tosiaan luennoille nappaan omatekemiä protskukakkuja, proteiinipatukoita tai vihanneksia valmiiks kuorittuina ja paloitettuna eväsrasiaan :)!

      Delete
    2. Niin ja tosiaan paljon menee aikaa suurinpiirtein, riippuu ihan siitä mitä teen :) Esim toi lohi,salaatti ja bataattimössäys, vietin keittiössä ehkä yht 5min tehden jotakin :D Loppu meni siinä että bataatit kiehu kypsiks ja kala paistu uunissa :) Siinä välissä teen kaikkea muuta ja nenä yleensä kertoo millon joku on valmista :D!

      Delete
  3. tää teidän blogi on niin ihana! löysin sen sattumalta joskus syksyllä googlettelemalla bosniaa, koska bosnia&herzegovina on kiinnostanu mua jo tosi pitkään :) tosi ihanaa lukea teidän juttuja kyseisestä maasta ja varsinkin ihastella upeita kuvia sieltä! ehkä tässä kun keräilen rahaa, niin pääsisinkin sinne matkaamaan <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heiiii ihana kuulla että tykkäilet kummastakin :)! Onneks sinne pääsee halvalla matkaamaan :)! Osa kaupungeista on aina vähän kalliimpia, ja junamatkat about samanhintasia kuin suomessa opsikelijaliput :)Lentojakin on halvalla sinne ympärille, ja kaikkialta tosi kätevää nappailla bussi, skootteri, rentacar, juna ja vaikka ihan lautta/vene :) Kannattaa ihmeessä heittää reissu entisen jugolsavian maihin, päihittää mennen tullen kyllä niin monet paikat vaikka itse sanonkin :)!

      Delete